пʼятниця, 16 червня 2017 07:50

Стало відомо, коли запустять потяг до п'яти столиць

Стало відомо, коли запустять потяг до п'яти столиць
Міністерство інфраструктури планує до кінця 2017 року запустити пасажирський потяг до "п'яти столиць". Фото: РБК

Міністерство інфраструктури планує до кінця 2017 року запустити пасажирський потяг до "п'яти столиць" за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллінн.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з міністром транспорту і зв'язку Литви Рокасом Масюлісом, передає УНІАН.

"Ми розраховуємо, що зможемо запустити потяг "п'яти столиць" вже до кінця року, і цей маршрут користуватиметься попитом серед пасажирів", – сказав Омелян.

Він наголосив на важливості розвитку мультимодальних перевезень та позитивних результатів роботи потяга "Вікінг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян прокоментував заборону залізничного сполучення з Росією

"До кінця 2017 року заплановано завершення дослідження з організації цифрового супроводу перевезень за маршрутом поїзда "Вікінг". З ініціативи української сторони планується залучення до зазначеного проекту Грузії, Молдови та Азербайджану, і на наступному етапі – Польщі, Угорщини, Словаччини", – процитувала міністра прес-служба відомства.

За словами міністра, Укрзалізниця має намір також запустити потяги за напрямками "Мукачево - Будапешт", "Київ - Вільнюс", "Мінськ - Варна", "Київ - Відень" і "Одеса - Кишинів".

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли запустять потяг до п'яти столиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі