четвер, 25 жовтня 2007 19:13

США ввели економічні санкції проти Ірану

США 25 жовтня в односторонньому порядку наклали нові економічні санкції проти міністерства оборони Ірану і Корпусу стражів ісламської революції (КСІР).

У Білому домі вважають, що іранські військові намагаються заволодіти зброєю масового ураження і підтримують тероризм.

Як відзначає The New York Times, США вперше роблять подібний крок відносно збройних сил іншої держави. У Вашингтоні сподіваються перекрити фінансові надходження до іранської армії і до КСІР, відлякати бізнесменів від співпраці з ними.

В зв"язку з цим агентство Reuters відзначає, що санкції торкнуться більше двадцяти іранських компаній. Під їх дію також потраплять ряд банків і приватних осіб.

Великобританія вже підтримала рішення США про введення нових санкцій, одночасно запропонувавши провести третій раунд переговорів про нові санкції в Раді безпеки ООН.

Нагадаємо, що, з свого боку, іранський парламент у вересні 2007 року визнав терористичними організаціями ЦРУ і армію США. Як причини парламентарії вказали, що під час Другої світової війни США піддали Японію атомному бомбардуванню, використовували начинені ураном бомби в ході недавніх бойових дій Афганістані, на Балканах і в Іраку, а, крім того, підтримують вбивства палестинців і іракців і катують ув"язнених в своїх в"язницях, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США ввели економічні санкції проти Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі