вівторок, 06 березня 2007 09:21

США не визнали парламентські вибори у Абхазії законними

Адміністрація США не визнає парламентські вибори в Абхазії законними. Про це заявив прес-секретар державного департаменту Шон Маккормак. Цю заяву офіційний Вашингтон зробив відразу після аналогічної оцінки з боку Євросоюзу і НАТО.

За словами Маккормака, США підтримують територіальну цілісність і суверенітет Грузії, і виступають за мирне врегулювання конфлікту в районі Абхазії. Таким чином, на думку представника зовнішньополітичного відомства США, вибори, які відбулися в неділю, "втручаються в міжнародні зусилля з досягнення справедливого і довгострокового вирішення конфлікту". Він нагадав журналістам у Вашингтоні, що більшість з понад двісті тисяч біженців в результаті цього конфлікту до цих пір не можуть повернутися у свої будинки, а ті, які повернулися, "стали жертвами різних порушень прав людини".

- Ми вимагаємо від влади дотримуватись прав тих, хто повернувся, і прийняти заходи, необхідні для повернення решти переміщених людей, - заявив Маккормак, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «США не визнали парламентські вибори у Абхазії законними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі