пʼятниця, 26 грудня 2008 14:40

США назвали список загроз на найближчі п"ять років

У найближчі п"ять років США загрожує масштабна біологічна атака терористів. Такі прогнози містяться у внутрішньому звіті Міністерства національної безпеки США.

Ядерна, біологічна і хімічна зброя розглядаються як найбільш відчутні терористичні погрози, очікувані в період до 2013 року. Проте, як наголошується в звіті, вірогідність подібного нападу є маловірогідною, оскільки угрупуванню "Аль-Каїда" і іншим терористичним організаціям буде украй складно отримати необхідні ресурси.

Особливо гостро терористична загроза США відчуватиметься у зв"язку з нестабільністю на Близькому Сході і в Африці. У найближчі п"ять років під виглядом іммігрантів в США може проникнути "радикальний ісламізм". Вірогідність подібного прогнозу збільшує той факт, що в Америці очікується приток іммігрантів з країн, де ведуться військові дії, - Іраку, Судану і Сомалі.

Оскільки найближчим часом в Сполучених Штатах планується обмежити число біженців з Африки до 12 тисяч чоловік, багато африканців напевно спробують потрапити в країну нелегальним шляхом. Такі ж дії можна чекати з боку біженців з Афганістану, Бангладеш і Пакистану, повідомляє "Newsru.com".

Згідно з внутрішнім звітом, в найближчі п"ять років в США також збільшиться кількість терористичних атак хакерів. Це пояснюється тим, що хакреські технології стають все більш складними і доступними.

Зараз ви читаєте новину «США назвали список загроз на найближчі п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі