середа, 19 вересня 2007 09:03

США хочуть приєднати Габалінську РЛС до своєї системи ПРО

За підсумками відвідин американськими експертами Габалінської радіолокаційної станції  в Азербайджані глава агентства протиракетної оборони США генерал-лейтенант Генрі Оберінг заявив, що побудована за радянських часів РЛС не зможе замінити радар протиракетної оборони, будівництво якого заплановано в Чехії. Як пише The New York Times, Оберінг вважає, що азербайджанська установка має великий кут огляду і тому корисна для раннього попередження ракетних ударів, але чеський радар із меншим оглядом має велику точність і тому необхідний для відстежування окремих ракет.

У зв"язку з цим глава відомства запропонував Росії зробити Габалінську РЛС частиною американської системи ПРО в центральній Європі. На його думку, за допомогою станції решта елементів системи, розташовані в Чехії та Польщі, зможуть дізнатися про запуск ракет із Ірану, якщо такий відбудеться. "Не знаю, чи влаштує це росіян", - відзначив Оберінг.

Нагадаємо, візит делегації американських, російських і азербайджанських експертів в Габалу відбувся в рамках пропозиції Володимира Путіна спільно із США використовувати Габалінську РЛС. Це перший випадок, коли американським військовим дозволили оглянути станцію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть приєднати Габалінську РЛС до своєї системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі