четвер, 28 січня 2010 09:22

Справжнє диво на Гаїті - дівчинка провела 15 діб під руїнами (ФОТО)

Через 15 днів після трагічного землетрусу на Гаїті, французьким рятувальникам вдалося витягти з-під руїн школи в Порт-о-Пренсі 17-річну дівчинку, пише Associated Press.

"Це справжнє диво", - прокоментували рятувальники той факт, що дівчинка вижила цілих 15 днів під руїнами поваленої школи.

Школярку знайшли після того, як хтось з сусідів почув під уламками її голос. Дівчинку витягли після після 90-хвилинних рятувальних робіт.

Дарлін Етьєн була дуже слабкою, зневодненою та буквально за декілька годин до смерті. Вона також зламала ногу, але зараз лікарі оцінюють її стан як добрий. Дівчинку відправили в французький польовий госпіталь.

Як повідомив один з рятувальників, їй вдалося вижити завдяки тому, що після землетрусу вона опинилася в ніші між зламаними бетонними стінами. Також дівчинці пощастило мати з собою пляшку води.

Сім"я Етьєн розповіла, що дівчинка як раз була на заняттях в школі, коли сталася катастрофа. Родичі вже вважали її мертвою.

Посол Франції Дідієр лє Брет висловив подяку "впертим" французьким рятувальникам, які продовжують пошук вцілілих тоді, коли на це вже майже немає шансів.

"Чесно кажучи, ми думали, що вчорашнє диво буде останнім, тому що шансів на це дуже, дуже мало. Однак виявилось, що під дивом є ще одне диво!", - сказав посол.

Напередодні американським військовим вдалося витягти з-під руїн магазину чоловіка, який пролежав там близько 11 днів. Він розповів, що потрапив під завал вже після землетрусу, так що випадок Етьєн можна вважати справді унікальним.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Справжнє диво на Гаїті - дівчинка провела 15 діб під руїнами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі