субота, 24 серпня 2013 07:00

Співробітники посольства США заспівали українцям "Червону руту"

Співробітники посольства США заспівали українцям "Червону руту"
Фото: ukrainian.ukraine.usembassy.gov

Співробітники посольства США в Україні привітали український народ з Днем Незалежності, виконавши знамениту пісню Володимира Івасюка "Червона рута".

У відеозверненні, розміщеному в YouTube, перед початком пісні посол США в Україні Джеффрі Пайятт (Geoffrey Pyatt) у вишиванці звернувся до українців з привітанням українською мовою:

"З нагоди 22-ї річниці незалежності України ми хочемо побажати вам відмінного свята з музичним привітанням - від американського народу українському народу. З Днем Незалежності, Україно!".


Після привітання посла послідував відеоролик з піснею. Близько 15 співробітників з різних відділів дипломатичної установи в українських вишиванках в музичному супроводі групи посольства США Duck and Cover проникливо заспівали "Червону руту".

Наприкінці виступу вони щиро привітали український народ: "З Днем Незалежності, Україно!".

Відеоролик містить письмове пояснення: "Співробітники посольства вирішили заспівати одну зі своїх найулюбленіших українських пісень "Червона рута", щоб висловити свою повагу до української культури і відзначити це свято".

"Червона рута" - пісня, виконана ансамблем "Смерічка", а пізніше Софією Ротару, на слова і музику Володимира Івасюка, стала однією з найбільш знаменитих українських пісень у світі. В.Івасюк написав її в кінці 1960-х рр..

Зараз ви читаєте новину «Співробітники посольства США заспівали українцям "Червону руту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі