неділя, 11 листопада 2007 11:04

Спецпідрозділ влаштував масове побиття в"язнів в Луганській колонії

У Луганській колонії N60 масове побиття в"язнів, заявляє Харківська правозахисна група.

Як повідомляється на сайті ХПГ, у Вінницьку і Харківську правозахисні групи надійшла інформація про те, що в суботу в Луганській колонії засудженими довічно була зроблена спроба втечі, під час якої одна людина була убита.

Для відновлення правопорядку, відзначають в ХПГ, на територію колонії був введений спецпідрозділ, який масово б"є всіх ув"язнених. За інформацією правозахисників, на знак протесту проти цього насильства близько 30 засуджених нанесли собі пошкодження.

Також в ХПГ надійшла інформація про те, що біля Сокальської виправної колонії 47 (Львівська область) іта Ізяславської ВК 58 (Хмельницька область) групуються спеціальні підрозділи для введення на територію цих пенітенціарних установ.

ХПГ звернулася до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніні Карпачової і до Генеральної прокуратури України з проханням негайно перевірити викладену інформацію щодо колонії N60 і прийняти відповідні обстановці міри, а також попередити введення спеціальних підрозділів в Сокальську колонію N 47 та Ізяславську колонію N 58. "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Спецпідрозділ влаштував масове побиття в"язнів в Луганській колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі