понеділок, 14 березня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Дякуємо за вибір рішучих. В Україні відзначають День добровольця

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця.

В цей день 2014-го перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці на Київщині для формування першого добровольчого батальйону. Потім з нього сформували Батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

День добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

"Із Днем Українського Добровольця! Разом ми - нездоланна сила! Дякую за вибір рішучих. Разом до Перемоги!", - написав Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний.

Також, на сторінці Генштабу ЗСУ розповіли історію одного із таких добровольців.

Автор: Генштаб ЗСУ
 

"Олег одесит в 4-ому поколінні. Він вам без жодної мапи та історичної довідки розкаже, де яка пам'ятка стоїть, де смажать найсмачніші бички та як найкоротшим шляхом дійти до моря. Справою свого життя називає іпотерапію, реабілітацію дітей. Він годинами може розповідати, як дітки займаються із лошатками, роблять вправи, спілкуються й поліпшують свій стан.

Автор: Генштаб ЗСУ
 

З першими залпами, які пролунали 24 лютого, Олег став до лав 28 окрема механізована бригада імені Лицарів зимового походу.
Одеса його дім, його пращурів 4-ох поколінь та його нащадків. І він зі зброєю в руках, буде вбивати та нищити ворога, який на це зазіхнув", - йдеться у дописі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Дякуємо за вибір рішучих. В Україні відзначають День добровольця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі