пʼятниця, 16 жовтня 2009 16:33

Сорос розповів, чому падає долар

Сорос розповів, чому падає долар

Інвестор-мільярдер та меценат Джордж Сорос вважає, що сьогоднішній світовій фінансовій схемі загрожує небезпека. На його думку, світ потребує глобального контролю, цитує слова бізнесмена Reuters.

Сорос, власник хеджевого фонду Soros Fund Management, сказав, що ціна на американський долар повинна зменшуватись у порівнянні з китайською валютою для того, щоб дозволити США заповнити свій дефіцит.

Проте Сорос вважає, що китайську валюту постійно недооцінюють. Це пояснює чому американський долар постійно падає, порівнюючи з іншими світовими валютами.

Цього року долар знизився приблизно на 7% в порівнянні з світовими валютами.

В той час через недооцінювання юаня ціна на споживчі товари на міжнародних ринках падає. Пекін підсилив стабільність держави, збільшивши експорт у США та інші споживчі ринки.

На його думку, глобалізацію ринку фінансів було збудовано на брехні, і фінансові ринки могли б існувати окремо. Він також вважає, що світові потрібен керівник.

"Це шалений виклик", - каже він.

Сорос виступив тільки після того, як Міністерство фінансів США сказало, що Китай не маніпулює своєю валютою, а нарощує валютні резерви, цим самим загрожуючи прогресу у зменшенні економічної нестабільності.

Повертаючись до світової економіки, Сорос відмітив:"Світова економіка матиме певний ріст, але ми повинні бути розважливі".

Він також вважає, що США можуть гальмувати світовий ріст.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сорос розповів, чому падає долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі