понеділок, 28 вересня 2009 09:24

Суперники Меркель зазнали "нищівної поразки" на виборах

Суперники Меркель зазнали "нищівної поразки" на виборах

Партія Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель отримала переконливу перемогу на загальних парламентських виборах і зможе відмовитися від коаліції з соціал-демократами.

Результати виборів дають Меркель можливість створити правоцентристську коаліцію з "Вільними демократами", так званою "партією бізнесу".

"Ми зуміли досягти своєї передвиборної мети, стабільної більшості в новому німецькому уряді", - заявила Меркель в неділю, 27 вересня, своїм прихильникам.

Меркель пообіцяла провести "швидкі і рішучі" коаліційні переговори з "Вільними демократами", лідер яких Гвідо Вестервелле, ймовірно, стане новим Міністром закордонних справ Німеччини.

Лідер Соціал-демократів Франк-Вальтер Штайнмайер у свою чергу заявив: "Це нищівна поразка". Його партія не показувала на виборах гірших результатів з часів Другої Світової війни.

За попередніми даними, партія Меркель, Християнсько-демократичний союз (ХДС), отримала 33,5% голосів виборців, а "Вільні демократи" - 15%. Соціал-демократи набрали 22,5%.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Суперники Меркель зазнали "нищівної поразки" на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі