неділя, 29 січня 2023 05:30

Що таке "вериги" та чому їм сьогодні поклоняються

Православні віряни 29 січня поклоняються чесним веригам апостола Петра. Вериги - це ланцюги або кайдани, якими стримують руки.

Святий Петро був одним із 12 апостолів Ісуса Христа та найстаршим його учнем. Народився у Римській імперії у родині рибалки Йони.

Автор: pinterest.com
  Один із 12 учнів Ісуса Христа - апостол Петро
Один із 12 учнів Ісуса Христа - апостол Петро

Завжди супроводжував Ісуса та був присутній на Преображенні, Таємній Вечері, Розп'ятті і Воскресінні. Разом із іншими учнями прийняв Святого Духа під час П'ятидесятниці.

Із веригами повʼязані багато християнських обрядів. Зокрема, віряни надягали їх на своє тіло, щоб краще контролювати його та не піддаватися гріхам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наше сало необикновенне. Ми по-другому його смалим": як живе гетьманська столиця зі святинею, де пишуть прохання до Бога

У часи правління царя Ірода Агріппа апостола Петра кинули до вʼязниці за його проповіді та слова. Там святого скували кайданками та залишили у такому стані до початку суду.

Уночі до апостола явився ангел та визволив його з вʼязниці. Після цього вериги, які торкалися рук Петра, потрапили до народу. За переказами, вони мали здатність зцілювати хворих.

Сьогодні день ангела святкують люди з іменами Максим, Петро, Іван та Георгій. У цей день потрібно провести трапезу вдома в тихій атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Що таке "вериги" та чому їм сьогодні поклоняються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі