субота, 09 травня 2020 20:23

Що спонукає українців вийти на протести

Що спонукає українців вийти на протести
Що може вивести українців на Майдан. Фото надане Володимиром Паніотто

Протестні настрої українців важко спрогнозувати, вважає український соціолог Володимир Паніотто.

"Перед другим Майданом готові були протестувати у випадку порушень їхніх прав удвічі менше людей, ніж виявилося насправді.Останні дані не вищі, ніж були тоді. Навіть трохи зменшуються. Крім настроїв, має бути спусковий гачок і організація", - каже соціолог.

1992-го три дні в Лос-Анджелесі тривали масові розбої, грабунки, розповідає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чверть українців вважає карантин надто м'яким - як коронавірус впливає на підтримку влади

"Знайомі переповідають, що тепер у місті переймаються, аби це не повторилося, якщо будуть великі втрати в економіці. Їх непокоїть, що частка люмпенізованого населення може стати агресивною у разі масового безробіття й бідності. Економічні проблеми ще не виводили українців на масштабні протести. Лише зухвалі дії влади, спрямовані на порушення справедливості чи людської гідності.У 1997-2000 роках був найвищий рівень бідності. Половина населення казали, що їм не вистачає на їжу. Тоді люди не вийшли. Зараз теж непроста ситуація. Але причиною є об'єктивний фактор – пандемія. Тому розвиток подій майже непрогнозований", - підсумовує.

Читайте повне інтерв'ю зі соціологом Володимиром Паніотто в поточному номері журналу "Країна".

Українці щасливіші за французів, хоча менш щасливі за жителів Казахстану. Чому так оцінюємо свій рівень задоволення життям пояснив Gazeta.ua соціолог Володимир Паніотто.

Зараз ви читаєте новину «Що спонукає українців вийти на протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі