неділя, 28 травня 2017 10:21

Що пов'язує Сашка Положинського та Джеймса Бонда

Що пов'язує Сашка Положинського та Джеймса Бонда
28 травня: сьогодні народився автор неофіційного гімну Помаранчевої революції Сашко Положинський. Фото: show-biz.in.ua

Цей день, 28 травня, вирізняється з-поміж інших збігом непересічних іменинників. Так сьогодні народилися винахідник гільйотини, літературний батько Джеймса Бонда, австралійська поп-співачка та автор неофіційного гімну Помаранчевої революції.

1738 – французький лікар Жозеф Гільйотен. Йому помилково приписують винахід гільйотини — механічного пристрою для страти шляхом відтинання голови, який назвали на честь доктора. Гільйотен не був винахідником цього пристрою, а лише запропонував використовувати його у Франції під час Великої французької революції 1789-1799 років. Окрім ідеї гуманної страти, яка лягла в основу гільйотини, Гільйотен зробив внесок у розвиток медицини та системи освіти. Став одним з ініціаторів щеплення проти віспи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щира людина – в якої не розходяться слово і діло", - Олександр ПОЛОЖИНСЬКИЙ, 44 роки, співак, лідер гурту "Тартак"

1908 – британський письменник і журналіст, літературний батько Джеймса Бонда Ян Флемінг. Він автор романів про супершпигуна Британської таємної служби Джеймса Бонда. 2008-го газета "The Times" визнала Флемінга одним із "50 великих британських письменників від 1945 року".

1968 - австралійська поп-співачка та акторка Кайлі Міноуг. 2000-го вона випустила сингл Spinning around, який незабаром став клубним хітом. Наступного року її пісня Come into my life одержала премію "Греммі", як найкраща танцювальна композиція. Тоді ж Кайлі Міноуг виступила на закритті Олімпійський ігор у Сіднеї. У 2005 році під час медичного огляду у співачки виявили ракову пухлину грудей. Лікування пройшло вдало. 2011-го року вона вперше відвідала Україну - заспівала у Києві на сцені телевізійного талант-шоу "Ікс-Фактор". Кайлі Міноуг випустила 12 студійних альбомів. Останній Kiss Me Once вийшов 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ювілейні концерти віддають "совком" - Олександр Положинський

1972 – український рок-співак, лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський. Назва гурту означає деревообробне підприємство. Положинський створив гурт 1996 року в Луцьку. Тоді "Тартак" взяв участь у відбірковому турі фестивалю "Червона Рута". Презентувавши пісні "О-ля-ля", "Подаруй Мені Кохання" та "Божевільні Танці" гурт став лауреатом 1-ї премії фестивалю в жанрі танцювальної музики.

Сашко Положинський відомий своєю патріотичною громадською позицією, яку він неодноразово засвідчував у текстах своїх пісень та під час публічних виступів. Зокрема, трек "Я не хочу" з альбому "Музичний лист щастя" став неофіційним гімном Помаранчевої революції. А написану у співавторстві з Андрієм Підлужним пісню "Не кажучи нікому" Положинський присвятив українським повстанцям. "Тартак" випустив 8 студійних альбомів. Останній "Ввічність" вийшов 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Положинський погрожує пістолетом вокалісту "Бумбокс"

У столиці відкрили музей українського року Docker's Rock n' roll. Засновником став паб Docker's ABC. Там знаходиться загальна експозиція.Олег "Фагот" Михайлюта надав для музею свою бейсболку. Сашко Положинський – костюм з кліпу "МікрOFF/ONна перевірка". Від Дізеля з Green Grey у Docker's Rock n' roll можна побачити ковбойські чоботи з відео на пісню Trideo і червоний дред, з яким він виступав на національному відборі на Євробачення-2017. Також в колекції портрет групи "Антитіла", контрабас Mad Heads і бас-гітара Сергія Степаненка з "Кому Вниз".

Зараз ви читаєте новину «Що пов'язує Сашка Положинського та Джеймса Бонда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі