вівторок, 16 липня 2013 23:43

Сноуден рік готувався до викриття спецслужб США - адвокат

Сноуден рік готувався до викриття спецслужб США - адвокат

Колишній співробітник ЦРУ США Едвард Сноуден планував викрити американські спецслужби ще рік тому, повідомив адвокат Анатолій Кучерена.

"Сноуден сказав мені, що вирішив викривати спецслужби рік тому, готувався до цього", - сказав Кучерена в ефірі телеканалу "Дощ".

За словами адвоката, Сноуден "ідеологічно одержимий" і є справжнім правозахисником.

Кучерена зазначив, що він не є представником Сноудена, але готовий і далі надавати йому допомогу безкоштовно.

Адвокат також повідомив, що подарував колишньому співробітнику американських спецслужб російський буквар.

Сноуден втік до Гонконг в травні 2013 року, після чого оприлюднив інформацію про секретні операції спецслужб США по стеженню в Інтернеті. Після цього колишній співробітник ЦРУ попрямував до Москви, де і знаходиться з 23 червня по теперішній час в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво", звідки не може полетіти, оскільки його американський паспорт анульовано. У США домагаються його видачі, щоб пред'явити йому звинувачення в оприлюдненні секретної інформації.

У вівторок стало відомо, що Сноуден звернувся з офіційним проханням до російської влади надати йому тимчасовий притулок. Про плани залишитися в Росії він повідомив минулої п'ятниці на зустрічі з правозахисниками в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво".

Глава ФМС Костянтин Ромодановський повідомив "Інтерфаксу", що рішення з приводу надання притулку Сноудену буде прийнято протягом трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден рік готувався до викриття спецслужб США - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі