субота, 03 липня 2021 14:47

Словаччина змінила умови в'їзду для українців

Словаччина змінила умови в'їзду для українців
У пунктах пропуску слабкий інтернет, тому там неможливо зареєструватися. Фото: Держприкордонслужба

Словаччина запровадила додаткове правило для відвідувачів з України.

Якщо вони хочуть в'їхати до Словаччини, то зобов'язані перед цим зареєструватися на спеціальному сайті, повідомили в Держприкордонслужбі.

"Словацька сторона повідомила про зміни у порядку пропуску іноземців на свою територію. Відповідно до наданої інформації, особи, які в'їжджають на територію Словаччини з держави, яка входить до "червоного" списку (зокрема, з України), зобов'язані попередньо зареєструватися на вебсайті https://korona.gov.sk/ehranica", – написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відкриє всі пункти пропуску з Польщею

У пунктах пропуску слабкий інтернет, тому там неможливо зареєструватися. Відповідно, людям радять зробити це до поїздки. Wi-Fi на території словацьких пунктів пропуску немає взагалі.

Правило діє також для тих, хто в'їжджає на територію Словаччини потягом через пункт пропуску "Чоп (Страж) – Чієрна-над-Тісоу". Якщо умову не виконати, то людину не пустять в Словаччину.

"Словацькі колеги також інформують, що з 19.00 (середньоєвропейського часу) 05.07.2021 року у громадян ЄС при в'їзді на територію Словаччини перевірятимуть цифрові Covid-картки (через мобільний додаток). Такі картки видаються громадянам ЄС як сертифікат про щеплення, проведення тесту (антиген, ПЛР) або подолання захворювання на Covid-19", – зазначили в ДПСУ.

Обмежили в'їзд в Україну з країн, де стався спалах штаму "дельта"-коронавірусу. З 2 липня іноземцям та особам без громадянства старше 12 років, які в'їжджають до України з Індії, Великої Британії, Росії та Португалії або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх двох тижнів, треба буде здати експрес-тест на визначення антигена коронавірусу в пунктах пропуску на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Словаччина змінила умови в'їзду для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі