субота, 30 червня 2007 10:31

Скотленд-Ярд шукає терористів, що замінували дві машини в Лондоні

Спецпідрозділи Скотленд-Ярду виявили і знешкоджували в п"ятницю два могутніх, аналогічних за принципом виготовлення вибухових пристрої. У обох були каністри з бензином, газові балони і велика кількість цвяхів. Вони були закладені в двох Mercedes-280 - сріблястого і блакитного кольору.

Перший, сріблястий, був виявлений близько 02:00 місцевого часу в п"ятницю. Поліцію викликали медики бригади "швидкої допомоги", що надавали допомогу одному з відвідувачів нічного клубу "Тайгер-тайгер". Вони помітили в салоні автомашини дим.

Другий Mercedes був виявлений вдень в п"ятницю на підземній автостоянці на вулиці Парк-лейн. Поліцію викликали автостоянки, що служили, відчули сильний запах газу.

В ході великомасштабного розслідування поліція Лондона вивчає записи відеокамер, намагаючись знайти терористів, що залишили на вулицях британської столиці заміновані автомобілі. Лондон, за оцінками експертів, - найнасиченіша відеокамерами столиця світу.

Колишній командир шотландського "летючого загону" Скотленд-ярду Джон О"коннор заявив, що інцидент має всі ознаки теракту, що готувався смертником.

Уряд Гордона Брауна, що недавно вступив на посаду прем"єр-міністра, в суботу зібрався на засідання спеціального комітету з надзвичайних ситуацій, відомого як Cobra.

Поліції поки невідомо, з якої причини вибухові пристрої не спрацювали. Принаймні одне з них повинне було бути приведене в дію за допомогою мобільного телефону, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Скотленд-Ярд шукає терористів, що замінували дві машини в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі