середа, 13 листопада 2019 10:53

Школярам обіцяють безкоштовні подорожі

Школярам обіцяють безкоштовні подорожі
На безкоштовні подорожі для школярів у бюджеті заклали 500 млн грн. Фото: kaskus.co.id

Уряд запланував у бюджеті на наступний рік 500 млн грн на подорожі українських школярів.

Інформація про це з'явилася на сторінці прем'єр-міністра України Олексія Гончарука в соцмережі Facebook.

"Уперше в держбюджет ми закладаємо 500 млн грн на унікальну програму – "мобільність" школярів. Це значить, що вже наступного року 100 тисяч українських школярів зможуть подорожувати Україною, глибше вивчати культуру та особливості своєї країни за кошти держави. Плюс ми залучимо до цієї програми дітей з тимчасово окупованих територій України, щоб наново відкрити для них всі куточки нашої країни", - йдеться в повідомленні.

В уряді підрахували, що кожна п'ята українська школа в рамках навчальної програми буде відправляти своїх учнів у подорож Україною. Обіцяють, що мандрівки будуть безкоштовними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 шкіл і 100 садочків: Гончарук поставив "дедлайн" головам ОДА

За словами Гончарука, в бюджеті на наступний рік збільшать основні видатки Міністерства культури, молоді та спорту на 23%.

Так, запланували 15,1 млрд грн загального бюджету, зокрема 2,5 млрд грн на інформаційну політику, 4,1 млрд грн на спорт, 240 млн грн на туризм.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в ефірі "Громадського радіо" назвав 5 цілей для об'єднаного міністерства.

Зараз ви читаєте новину «Школярам обіцяють безкоштовні подорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі