субота, 12 березня 2022 23:31

Скільки українських дітей загинуло від початку війни з Росією

Скільки українських дітей загинуло від початку війни з Росією
Точну кількість померлих у Маріуполі, Волновасі та Ірпені наразі важко встановити. Фото: t.me/zsuwar

В Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії загинуло 82 дитини.

Це надто велика ціна за незалежність, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

"На сьогодні 82 дитини загинули в цій війні. Загинули від куль окупантів, від куль, які сюди відправляє Путін. Це для нас дуже велика плата за те, що ми виборюємо свою незалежність", - заявив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують бомбити Маріуполь, серед жертв - діти

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зазначила, що дії російських окупаційних військ порушують Гаазьку і Женевську конвенції, а також основоположні права дітей.

"Закликаю міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації сприяти припиненню військового нападу Російської Федерації. Наполягаю, країни НАТО – закрийте небо!", – сказала вона.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українських дітей загинуло від початку війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі