четвер, 01 вересня 2022 20:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки бійців ЗСУ пройшли навчання за кордоном

Скільки бійців ЗСУ пройшли навчання за кордоном
Понад 4 тис. українських військовослужбовців пройшли навчання за кордоном. Фото: eastnews.ua

Понад 4 тис. українських військовослужбовців пройшли навчання у 14 країнах-партнерах.

Вони навчилися виконувати завдання на іноземних зразках озброєння та військової техніки, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає "Радіо свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зброю отримає Україна: Пентагон розкрив деталі рекордної допомоги

"З цього особового складу понад 2 тисячі військовослужбовців-артилеристів, по 500 фахівців із використання реактивних систем залпового вогню та протиповітряної оборони, майже 200 осіб з експлуатації та технічного обслуговування протитанкових засобів, близько 100 фахівців з експлуатації та технічного обслуговування радіолокаційних систем", – сказав Громов.

Представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель повідомляв, що в Євросоюзі працюють над місією для навчання і підготовки українських військових.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден привітав Україну з Днем Незалежності.

Лідер США оголосив найбільший пакет військової допомоги на $2,98 млрд. Президент США заявив про "системи протиповітряної оборони, артилерійські системи й боєприпаси, протиракетні безпілотні повітряні системи та радари", щоб Україна могла продовжувати захищати себе в довгостроковій перспективі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки бійців ЗСУ пройшли навчання за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі