пʼятниця, 24 липня 2020 12:11

Скільки випускників не склали цьогорічного ЗНО

Скільки випускників не склали цьогорічного ЗНО
Напередодні експертна комісія встановила відповідні порогові бали. Фото: Pixabay

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з української мови та літератури склали 91,7% абітурієнтів.

З історії України тестування склали 86,8% абітурієнтів, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Напередодні експертна комісія встановила відповідні порогові бали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абітурієнтів із 200 балами ЗНО може бути більше, ніж торік - УЦОЯО

"Члени експертної комісії після обговорення ухвалили рішення встановити пороговий бал з української мови і літератури, що відповідає 22 тестовим балам, з історії України – 25, з іноземних мов – 17, з біології – 22. Для осіб, які здобували повну загальну середню освіту мовою, що не належить до слов'янської групи мов, або мовою корінних народів, встановлено адаптивний поріг, що відповідає 15 балам", - повідомляє пресслужба УЦОЯО.

Від загальної кількості абітурієнтів, які брали участь у тестуванні з кожного з цих предметів, поріг "склав/не склав" подолали з української мови та літератури 91,7% осіб, з історії України - 86,8%, з англійської мови - 92,7%, з іспанської мови - 88,7%, з німецької мови - 88,6%, з французької мови - 92,2% і з біології - 94,5%.

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) розпочнеться сьогодні, 24 липня. Випускники складатимуть фізику, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Зараз ви читаєте новину «Скільки випускників не склали цьогорічного ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі