пʼятниця, 01 вересня 2023 13:15

Скандальному полтавському блогеру, який плював у військових, обрали запобіжний захід
4

У Полтаві Октябрський райсуд 1 вересня обрав запобіжний захід скандальному "блогеру" Роману Заволоці, який ображав військових. Він 60 днів перебуватиме під вартою.

Перед цим чоловікові вручили підозри за двома статтями Кримінального кодексу. Про це повідомляє Суспільне.

Полтавському блогеру Роману Заволоці обрали запобіжний захід
Фото: suspilne.media
Полтавському блогеру Роману Заволоці обрали запобіжний захід
Полтавському блогеру Роману Заволоці обрали запобіжний захід
Полтавському блогеру Роману Заволоці обрали запобіжний захід

За даними слідства, Роман Заволока, зокрема, ображав та принижував військових у центрі міста, а також плюнув на одного з них. Йому також інкримінують "виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовця".

Заволоці загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС розповіло нові подробиці затримання горе-тренера, який плював у ветерана – фото

Про тримання під вартою чоловіка клопотали прокурори Станіслав Мисюра та Григорій Гринь. Водночас захисниця полтавця попросила не називати її прізвище та не показувати обличчя. Вона переконувала суд призначити запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

За словами самого Заволоки, він "ненавидить країну-агресорку".

"І я усіма силами намагаюся звести неправомірні дії людей у владі корупційних, які беруть з війни хлопців, які постраждали, які отримали поранення, контузії. І замість того, щоб зробити їм виплату та посадити вдома, вони ставлять їх патрулювати вулиці та вручати людям повістки, розуміючи, що люди будуть реагувати на це агресивно", ‒ сказав підозрюваний на засіданні суду.

Ввечері 29 серпня у центрі Полтави правоохоронці затримали блогера та тренера Романа Заволоку, який постійно ображав військових. Затримання чоловіка підтвердили у пресслужбі СБУ. На оприлюднених фото видно, що блогер чинив опір, тому й отримав травми. Чоловіка спільно затримували спецпризначенці КОРДу й СБУ.

Найнахабніший випадок був, коли Заволока зі своїм товаришем ображав старшого солдата Олександра Мацька. Чоловіки кепкували із тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно.

Зараз ви читаєте новину «Скандальному полтавському блогеру, який плював у військових, обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі