середа, 15 вересня 2021 18:19

Скандальні бирки зі "складом" дитини замінили на нові - який вигляд мають

У лікарні Нововолинська змінили напис на бирках для немовлят, які раніше стилізували під виробництво одягу.

Зробили це, щоб нікого не ображати, пише "BBC Україна".

Бірки друкують на картоні з даними новонародженого. Якщо батьки ще не обрали дитині ім'я, вписують щось на зразок "наше сонечко", "ангелик".

Бірки з новим дизайном отримали вже 10 немовлят. Однак є батьки, які просять саме перший варіант.

"Я в матері питаюся, який їм кращий, і вони вибирають. До мене підходила жінка, яка ось-ось має народжувати, й казала: "Ви той перший зразок з тією праскою не видаляйте, бо я тільки такий хочу". Бачте, одні зрозуміли, інші - ні", - розповіла старша акушерка Віра Жидкова, якій більше до вподоби другий варіант "із сердечками".

Автор: Віра Жидкова
  Оновлений дизайн бирок для новонароджених. Їх отримали вже 10 малюків
Оновлений дизайн бирок для новонароджених. Їх отримали вже 10 малюків

Вікторія Туз, яка народила в цій лікарні напередодні, для сина Давида обрала другий варіант.

"Проти першого нічого не маю, але з сердечком мені більше подобається. Взагалі рада, що така ініціатива з'явилася саме зараз, коли я народила, бо до цього взагалі нічого не давали", - розповіла вона.

Ініціював створення бирок для немовлят директор Нововолинської лікарні Олег Шипелик. Він розповів, що спантеличений таким суспільним резонансом, а особливо тим, що ця новина розійшлася в російських ЗМІ.

Автор: Facebook-сторінка Нововолинської лікарні
  Бирки зі "складом" дитини та "правилами догляду", які спровокували скандал
Бирки зі "складом" дитини та "правилами догляду", які спровокували скандал

"Донька попросила в мене на шкільний проєкт кілька моїх дитячих фотографій. Я взявся шукати. І от в старому альбомі серед них була стара клейончаста бирочка. На ній написано прізвище мами, моя вага і ріст. Я подумав: "А що зараз видають?" - сказав Шипелик.

Так у лікаря народилася ідея зробити для породіль і дітей "щось таке, щоб їм було приємно згадати через 20-30 років".

"Доручив підібрати варіанти й погодити з батьками. Їм цей сподобався. Знаєте, молоді матері… І вдягається ж лише раз під час виписки - дома з цим ніхто ж не ходить", - зазначив Шипелик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін дозволив іти в декрет батькові й іншим родичам дитини

10 вересня в акушерсько-гінекологічному відділені Нововолинської лікарні немовлятам почали чіпляли бирки з написом "Зроблено з любов'ю". Також на них був "склад" дитини й правила догляду - не прати у пральній машині й не прасувати. Написи на бирках спричинили скандал у мережі. Користувачі розділилися на два табори. Першим ця ідея здалася милою та вдалою, а інша сторона називає це неповагою до дитини. Водночас склад "50% мама та 50% тато" був образливим для самотніх жінок.

Зараз ви читаєте новину «Скандальні бирки зі "складом" дитини замінили на нові - який вигляд мають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі