пʼятниця, 17 лютого 2023 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація з електрикою в Україні: чого очікувати на вихідних

Ситуація з електрикою в Україні: чого очікувати на вихідних
Завдяки зменшенню попиту Україна матиме резерв потужності. Фото: pixabay.com

17 лютого, а також у вихідні, 18-19 лютого, енергосистема України працюватиме з резервом потужності.

Сьогодні та у вихідні генерація електроенергії продовжить забезпечувати її споживання, заявив у п'ятницю міністр енергетики Герман Галущенко.

"Завдяки зменшенню попиту матимемо резерв потужності", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська атака на Львівщину: зруйновані майже всі електропідстанції

Водночас в Одеській області у зв'язку з ремонтами мереж можливі стабілізаційні відключення, але вже з меншою, ніж раніше, тривалістю.

"У Харківській області за останню добу після відновлювальних ремонтів мереж додатково заживлено близько 2 тис. споживачів", – додали в Міненерго.

З 14 лютого в Україні діють нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії. Рішення про це прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Регулятор зобов'язав операторів систем розподілу забезпечити ряд вимог. Зокрема, розміщувати на власному офіційному вебсайті інформацію про час початку та закінчення перерви електроживлення об'єкта споживача із зазначенням назв перерв.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з електрикою в Україні: чого очікувати на вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі