пʼятниця, 05 січня 2024 19:46

Ситуація складна - Генштаб повідомив про ситуацію на фронтах

Ситуація складна - Генштаб повідомив про ситуацію на фронтах
За добу відбулось 56 бойових зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні відбулось 56 бойових зіткнення.

Ворог завдав три ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це пише Генштаб у зведенні.

Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Авіація Сил оборони завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розказали про ситуацію в Авдіївці

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Сили оборони відбили сім атак противника у районі Синьківки Харківської області. З артилерії та мінометів окупанти обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили три атаки біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Там ворог намагався прорвати оборону наших військ. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили три атаки ворога у районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 16 поблизу Первомайського та Невельського Донецької області. Там росіяни безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують загарбників біля Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Ворог там 15 разів намагався прорвати оборону наших військ. Шість населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем загарбників опинилися.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Противник наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" артилерійських обстрілів противника зазнали вісім населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей.

"Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 10 безуспішних штурмових дій, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських загарбників на 5 січня склали 363 070 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 790 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація складна - Генштаб повідомив про ситуацію на фронтах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі