середа, 27 лютого 2008 10:48

Сімферополю загрожує епідемія кліщового енцефаліту

У Сімферополі (Крим) останніми роками спостерігається постійне зростання кількості постраждалих від укусів кліщів. Про це повідомили в прес-центрі Сімферопольської міської ради з посиланням на головного державного санітарного лікаря Сімферополя Олега Гончаренка.

"У Сімферополі ситуація щодо кліщового вірусного енцефаліту залишається складною", – відзначає Гончаренко.

За його словами, задля підтримки епідблагополуччя необхідно заборонити без узгодження з СЕС маршрутів та інструктажу керівників проведення походів і військово-спортивних ігор у лісах ендемічних за кліщовим енцефалітом районів, проведення розважальних заходів, екскурсійних туристичних походів для вихованців дитячих дошкільних установ і школярів.

Також Гончаренко вважає необхідним підсилити санітарно-освітню і роз"яснювальну роботу серед населення, акцентувати увагу на необхідності раннього звернення до медичних установ.

Крім того, на території міських парків необхідно регулярно здійснювати заходи, спрямовані на створення несприятливих умов для існування кліщів, видаляти сухостій та бурелом, чистити лісосмуги від завалів рослинності та побутового сміття", – повідомили в міській СЕС.

Головний державний санітарний лікар Сімферополя повідомив, що в 2007 році від укусів кліщів постраждало 870 жителів міста, зокрема 284 дитина, що, відповідно, на 12,5% і 9,6% більше, ніж у 2006 році.

З 1985 року передгірно-гірські райони Криму визнані зоною, ендемічною за кліщовим вірусним енцефалітом. Ендемічні райони: Сімферопольський, Алуштинський, Бахчисарайський, Білогорський, Судакський, Кіровський, Червоногвардійський, Велика Ялта (Гурзуф, Алупка) і лісопаркова зона Сімферополя.

У період з 1985 року в Криму перехворіло на вірусний енцефаліт 260 людей, повідомляє АМИ "Новости-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Сімферополю загрожує епідемія кліщового енцефаліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі