четвер, 01 квітня 2021 05:24

"Схеми" підрахували статки Медведчука

"Схеми" підрахували статки Медведчука
Медведчук подвоїв статки. Фото: Кореспондент

Одіозний український політик та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук подвоїв свої статки у 2020 році.

Більшість заощаджень він нині зберігає в російських рублях у білоруському банку, повідомляють "Схеми".

"За підрахунками журналістів, які проводилися з урахуванням актуального курсу валют за відповідні періоди, у 2019 році грошові активи родини Віктора Медведчука склали 7 017 878 євро, а у 2020 році вдвічі більше — 14 420 848 євро", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що хоча у 2019 році родина політика декларувала доходи переважно у євро і гривнях, в минулому році найбільша сума зберігалася на рахунку дружини Медведчука Оксани Марченко в білоруському "Абсолютбанку" в сумі понад 784 мільйони російських рублів (майже 9,5 мільйона євро).

Власником "Абсолютбанку" є білоруський олігарх Ніколай Воробей, відомий як "банкір" Медведчука і його соратника Тараса Козака. У 2019 році Воробей став співвласником частини нафтопродуктопроводу в Україні (української компанії "Прикарпатзахідтранс").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов і Пінчук: Forbes склав рейтинг українських мільярдерів

Марченко тим часом більше не є бенефіціарною власницею російського мікропідприємства "Основы инвестиций" і фінансової компанії "Тренд Оптима". Окрім того, з переліку підконтрольних родині компаній зникли Salaminia Commercial Ltd (Британські Віргінські острови) та Protogems Investments Ltd (Кіпр).

Натомість у дружини Медведчука з'явилися ще дві повязані з нафтовим бізнесом компанії в РФ, зокрема ООО "Югтранс-НЗНП" (компанія-перевізник) і ООО "НЗНП Инжиниринг".

Днями Служба безпеки України провела 20 обшуків у керівництва і членів громадської організації "Український вибір", яка пов'язана з нардепом від "ОПЗЖ" і кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «"Схеми" підрахували статки Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі