середа, 06 травня 2009 14:01

Середній розмір хабара в Україні зріс до 108 тисяч

Середній розмір хабара в Україні зріс до 108 тисяч

Правоохоронці стверджують, що середньостатистичний розмір хабара в Україні серед викритих у першому кварталі 2009 року становить 108 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Для порівняння, 2001 року ця цифра становила лише 1,5 тис. грн.

Рекордний хабар - 4,5 мільйона гривень - вимагала голова однієї з сільрад Київщини за виділення земельної ділянки площею майже 9 га під індивідуальне садівництво.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради від Комуністичної партії України пропонують парламенту визначити страту видом покарання за тяжкі і особливо тяжкі злочини.

Законопроектом передбачає встановлення можливості застосування страти як виняткової міри покарання за злочини, серед яких і отримання хабара (ч.3 ст.368).

Раніше Віктор Ющенко відсторонив від посади голову Балтської районної державної адміністрації Одеської області Михайла Усатенка в зв"язку з залученням його до кримінальної відповідальності.

13 березня працівники Держслужби по боротьбі з економічною злочинністю МВС затримали голову Балтської районної державної адміністрації Одеської області.

Він вимагав і одержав 100 тисяч гривень хабара за відведення земельної ділянки площею 1,3 гектари.

За матеріалами Zaxid.net, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Середній розмір хабара в Україні зріс до 108 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі