пʼятниця, 14 вересня 2007 10:21

Серед 100 найбільш поважаних компаній світу є три російські

Відразу три російські компанії – "Сбербанк", "Роснефть" і "Газпром" увійшли до престижного списку 100 найповажаніших і авторитетніших компаній світу. Він створений і щорічно публікується відомим професійним американським фінансовим тижневиком Barron"s.

Рейтинг складений на підставі опитування керівників найбільших компаній і провідних представників ділового світу планети. Входження російських корпорацій у цей престижний список підкреслює успіх могутнього процесу інтеграції економіки Росії у світову економіку. При цьому "Сбербанк" (98-а позиція) визнаний найбільш поважаною за стилем своєї роботи та інвестиційної концепції російською компанією. За ним ідуть "Роснефть" і "Газпром", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Два минулі роки головними фінішерами в щорічному огляді Barron"s найбільш поважаних компаній світу були поважні фірми, що починали бізнес ще в 19-му сторіччі, з фамільними традиціями управління і корпоративної культури.

Цього року експерти відзначили не освячені часом традиції, а екстраординарний досвід життя однієї людини. Лідером у довірі й авторитеті серед крупного бізнесу нинішнього року став очолюваним легендарним американським фінансистом Уорреном Баффеттом інвестиційний фонд Berkshire Hathaway. Колишній робітник бавовнопрядильної фабрики Нової Англії, Уоррен Баффетт за 40 з гаком років здобув репутацію інвестиційного генія і створив компанію-колосс із багатомільярдними оборотами. Слідом за Berkshire в списку найповажаніших компаній стоїть переможець останніх років Johnson & Johnson. Замикає трійку японська автобудівельна компанія Toyota.

Список кращих і найповажніших цього року очолили ті самі компанії, що й минулого – змінилося лише їх ранжирування: Berkshire, Johnson & Johnson, Toyota Motors, Procter&Gamble і General Electric. За винятком Berkshire, ці компанії вирізняє глибоко вкорінена культура підготовки керівників вищої ланки і створення корпоративного іміджу.

Зараз ви читаєте новину «Серед 100 найбільш поважаних компаній світу є три російські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі