пʼятниця, 09 листопада 2007 09:23

Сенат США затвердив нового генпрокурора

У четвер увечері Сенат США затвердив колишнього суддю Майкла М"юкейсі на посаді генерального прокурора. За 66-річного М"юкейсі практично одноголосно виступили республіканці, тоді як демократи уточнили, що затверджують нового главу міністерства юстиції лише тому, що відомству терміново необхідний керівник. Попередній генпрокурор, Альберто Гонсалес, залишив міністерство у вересні після скандалу.

У результаті голоси розподілилися таким чином: 53 сенатори виступили "за", супротивників висунутої президентом Джорджем Бушем кандидатури виявилося 40. Основною претензією до Майкла М"юкейсі є його небажання визнати допит за допомогою "утоплювання" затриманого методом тортур.

"Утоплювання" заборонене американським законом і міжнародними угодами, проте до співробітників ЦРУ законодавство США не застосовується. Тим часом, адміністрація президента відмовляється повідомити, чи дозволено агентам використовувати цю тактику проти підозрюваних у тероризмі.

М"юкейсі був федеральним суддею Південного округу Нью-Йорка з 1987 по 2006 роки, головував на гучних процесах, де розглядалися справи обвинувачуваних у тероризмі. З 2006 року він займався приватною практикою і працював радником кандидата в президенти від республіканців Рудольфа Джуліані, колишнього мера Нью-Йорка, передає Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США затвердив нового генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі