пʼятниця, 21 вересня 2007 18:17

Сенат США не підтримав вимогу демократів вивести війська з Іраку

Сенат США на засіданні в п"ятницю другий раз за останню добу відмовився підтримати внесену демократами вимогу почати протягом 90 днів "скорочення чисельності військ США в Іраку" і завершити це скорочення протягом дев"яти місяців.

В ході технічного голосування в п"ятницю при 47 "проти" і 47 "за" республіканці заблокували відповідну поправку до оборонного бюджету, що розглядається зараз цією палатою  на 2008 рік.

Для підтримки документа потрібно, щоб він набрав не менш 60 голосів сенаторів.

"Міністр оборони США повинен почати скорочення чисельності військ США в Іраку не пізніше як через 90 днів після ухвалення цього закону", - йдеться в тексті поправки.

На думку демократів, скорочення повинне бути проведене для "переходу до обмеженої присутності військ США" в Іраку.

"Міністр оборони США повинен завершити перехід військ США до обмеженої присутності (у Іраку)... не пізніше, ніж через дев"ять місяців після ухвалення цього закону", - йдеться в тексті поправки, внесеної до сенату групою у складі семи сенаторів-демократів, включаючи голову сенатського комітету у справах озброєних сил сенатора-демократа Карла Льовіна і кандидата в президенти США сенатор-демократа Хилларі клінтон.

За останню добу це вже друга невдала спроба демократів добитися виведення військ США з Іраку, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Сенат США не підтримав вимогу демократів вивести війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі