субота, 07 лютого 2015 08:31

Семенченко скликає на з'їзд "нову еліту" України

Семенченко скликає на з'їзд "нову еліту" України

Якщо у нас не буде Плану спасіння країни, дива не станеться, скільки б життів ми не віддали на фронті і не поклали сил в тилу. Представникам батальйонів, волонтерських організацій, громадським активістам, які розуміють, куди ми котимося, пропоную зібратися, обговорити ситуацію та зробити перший крок. Адже саме з нього починається шлях у тисячу лі. Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook написав нардеп Семен Семенченко.

Екс-комбат "Донбаса" закликав не затягувати час, та у найближчі кілька днів зібратись у лікарні ім. Мечникова, де він зараз проходить лікування разом з Дмитром Ярошем.

"Що буде далі з Україною? Багато громадян дадуть відповідь "що завгодно лише б це скінчилося". Деякі скажуть "ми переможемо". Хтось відповість "не знаю".

Ми не можемо собі такого дозволити. З Україною пов'язаний зараз складний клубок геополітичних інтересів США, Євросоюзу, РФ і навіть Китаю.

Я вважаю, що всі ці наступи, прихід оппоблока у ВР, теракти, сепаратистські виступи у Харкові та Одесі, переговори в Мінську, Нормандії, у чорта на задвірках - все це тактика. Буде ще й колосальне вкидання грошей в місцеві вибори і зростання інформаційної кампанії до небувалих висот і точкове знищення патріотичних лідерів і пошук "козлів відпущення" усередині системи. Це теж буде тактика. Стратегія - знищення України як держави.

У якому вигляді її бачить Путін - по Дніпру чи в межах ЗУНР, або взагалі не бачить - питання десяте. Яку роль у геополітичних планах Росії, розрахованих на десятиліття, грає знищення нашої незалежності або державності - справа двадцята. Чи допоможе все це Росії врятуватися від системного політичного, адміністративного, демографічного, економічного, культурного колапсу який явно близько - нас взагалі не повинно цікавити.

А що нас має цікавити?

Чи мають нинішні "Еліти", які стоять біля реальних важелів економічної і політичної влади ПЛАН порятунку країни? Чи це просто спроба максимально довго "покерувати" економічними процесами поки ще є де?

А що будемо робити ми? Ті сили, які породив Майдан, але які не здобули поки політичної суб'єктності, не стали новими "елітами"? Реальними захисниками і будівельниками держави Україна?

Нам зараз найбільше довіряє суспільство: добровольцям, волонтерам, цивільним активістами, які не продались за шматок неважливо чого. Треба збиратися і міцно думати. Практика без теорії мертва, бо не має перспективи. Якщо у нас не буде Плану спасіння країни - дива не станеться, скільки б життів ми не віддали на фронті і не поклали сил в тилу.

Представникам батальйонів, волонтерських організацій, громадським активістам, які розуміють, куди ми котимося, пропоную зібратися, обговорити ситуацію та зробити перший крок. Адже саме з нього починається шлях у тисячу лі.

Зібратися пропоную в Дніпрі, в лікарні Мечникова. Тут киснемо ми з Дмитром Ярошем. Думаю, тягнути не має сенсу - протягом кількох днів. Пишіть в приват. Все просто", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, і Семенченко і Ярош перебувають у лікарні з пораненнями.

Зараз ви читаєте новину «Семенченко скликає на з'їзд "нову еліту" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі