середа, 09 вересня 2020 13:33

Ще одне місто червоної зони судитиметься з Кабміном

Ще одне місто червоної зони судитиметься з Кабміном
Чернівці судитимуться з урядом. Фото: Pixabay

Позов до суду на рішення про віднесення Чернівців до червоної зони епідемічної небезпеки подає міська рада.

Так хочуть підтримати людей, які потерпають через карантин, про це під час пікету під стінами обласної держадміністрації повідомив в.о. міського голови Чернівців Василь Продан.

"Для нас дуже важливо сьогодні згуртуватись і разом відстоювати наших директорів шкіл та керівників садочків від тиску центральної влади чи поліції. Чітко розуміємо, що ті ж Тернопіль та Івано-Франківськ також перебувають у червоній зоні. Але в Тернополі вже діти ходять у школи і садочки. а в Івано-Франківську йдуть із 14 вересня. Тому ми як міська рада так само подаємо позов до суду щодо рішення Кабінету міністрів про віднесення нас до червоної зони. Ми приєднуємося до позовів Тернополя та Івано-Франківська", - сказав Продан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали діяти оновлені карантинні зони

Пікетувальники зустріли це повідомлення гучними оплесками. Також керівник міста повідомив, що скличе найближчим часом сесію міськради, де знову ухвалять рішення про роботу закладів освіти.

"Обов'язково на сесії Чернівецької міської ради, яка, я думаю, відбудеться в п'ятницю, прийматимемо рішення ще раз про те, щоб усі школи і садочки запрацювали. Зараз скликаю погоджувальну раду", - додав Продан.

У МОЗ не виключають можливості введення червоної зони по всій Україні. Це можливо за погіршення епідситуації. В Офісі президента пов'язують порушення карантину в регіонах червоної зони з наближенням місцевих виборів.

Зараз ви читаєте новину «Ще одне місто червоної зони судитиметься з Кабміном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі