середа, 29 вересня 2021 18:55

СБУ зафіксувала фальсифікації на виборах у Держдуму РФ

СБУ зафіксувала фальсифікації на виборах у Держдуму РФ
Російські куратори організували високу явку і підтримку партії. Фото: ua.news

Служба безпеки України зафіксувала масштабні фальсифікації на виборах у Державну думу Росії.

Населення фактично проігнорувало голосування, але російські куратори організували високу явку і підтримку партії "Единая Россия". Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що автобуси, які возили так званих "виборців" з ОРДЛО на територію Росії, курсували напівпорожніми. А за документами, у них було 100% завантаження місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міністерство освіти ДНР" очолює офіцер РФ: оприлюднили нові докази присутності Росії на Донбасі

"Незаконні дії проросійських функціонерів документуються в рамках раніше відкритих кримінальних проваджень. Отримані матеріали будуть передані у відповідні міжнародні інстанції", - йдеться в повідомленні.

Більшість махінацій здійснили через електронне голосування. Зокрема, організатори збирали персональні дані "залежних бюджетників" і вносили їхні дані в систему без особистої участі "виборців".

"Вибори" до Держдуми РФ відбулися 17-19 вересня.

До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зафіксувала фальсифікації на виборах у Держдуму РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі