неділя, 03 листопада 2019 15:41

СБУ розслідує, як поліціянти саботували справу Гандзюк

СБУ розслідує, як поліціянти саботували справу Гандзюк
Фото: Дзеркало Тижня

СБУ розслідує провадження щодо правоохоронців, які здійснювали розслідування вбивства Катерини Гандзюк на початковому етапі, а також, імовірно, сприяли втечі організатора нападу Олексія Левіна.

Про це заявили на круглому столі СБУ у справі Гандзюк за участю першого заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Віталія Маякова та начальник слідчого управління СБУ Богдана Тиводара.

За словами представників СБУ, 30 жовтня Генеральна прокуратура України передала Службі безпеки провадження щодо недбалості правоохоронців у початковому розслідуванні, покриванні злочину або сприянні втечі Левіна.

Маяков також повідомив, що рідним підозрюваних у справі Гандзюк платили за мовчання у справі про вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Гандзюк: імовірного організатора оголосили у міжнародний розшук

Разом з тим, Тиводар повідомив, що слідству відомо реальне коло осіб, які можуть бути причетні до замовлення вбивства Гандзюк.

"Нам вдалося встановити безпосередньо виконавців, Торбін – організатор, Левін – ще один організатор і Мангер – організатор і замовник, один із замовників", - сказав він.

Наразі слідство у справі Гандзюк триває у межах п'яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

"Служба розглядає всі версії, які могли стати причиною нападу на Катерину, насамперед пов'язані з її звинуваченнями посадовців області у зловживаннях", - підкреслив Тиводар.

4 листопада виповнюється рік з дня смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка померла в лікарні після нападу з сірчаною кислотою. Друзі, близькі Гандзюк і активісти наголошують, що покарання понесли учасники нападу, а замовники досі не названі слідством.

Зараз ви читаєте новину «СБУ розслідує, як поліціянти саботували справу Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі