пʼятниця, 14 березня 2008 12:47

СБУ порушила справу за фактом відмивання коштів посередниками у сфері держзакупівель

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом відмивання коштів комерційними структурами, які надають посередницькі послуги у сфері державних закупівель.

Як повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в п"ятницю, встановлено, що близько 80 млн грн, які були отримані структурами-посередниками у замовників і учасників закупівель, надалі були перераховані через ряд підприємств на приватні фірми з ознаками фіктивності, незаконно переведені в готівкові кошти і привласнені.

М.Остапенко наголосила, що засновники вказаних фіктивних підприємств також є засновниками близько 30 подібних структур з ознаками фіктивності.

За словами керівника прес-центру, один з учасників цієї протиправної схеми перебуває в державному розшуку вже близько двох років.

Вона також повідомила, що грошові кошти перераховувалися від учасників закупівель, які розміщувалися в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку та інших регіонах України.

У діях зловмисників вбачаються ознаки злочину, передбачені ч.3 ст. 209 Кримінального кодексу (легалізація доходів, отриманих злочинних шляхом в особливо крупних розмірах).

М.Остапенко наголосила, що СБУ вживає заходів із оздоровлення сфери тендерних процедур на виконання доручення президента перевірити діяльність структур, задіяних у механізмі державних закупівель.

За словами керівника прес-центру, на даний час СБУ встановлює корупційні зв"язки цих підприємств, які були задіяні в схемах держзакупівель.

Вона також зазначила, що подібні масштабні проекти не могли здійснюватися без тих, хто покликаний законом забезпечувати відповідний контроль, тобто це податкова адміністрація, Міністерство фінансів, держмоніторинг і банківські установи.

Крім того, М.Остапенко запевнила, що керівництво СБУ, виконуючи доручення президента щодо оздоровлення схеми тендерних процедур, діятиме принципово, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «СБУ порушила справу за фактом відмивання коштів посередниками у сфері держзакупівель ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі