середа, 19 серпня 2020 14:26

СБУ спростувала свою причетність до затримання вагнерівців у Білорусі

СБУ спростувала свою причетність до затримання вагнерівців у Білорусі
У спецслужбі запевняють, що титрування одного з учасників розмов як "офіцер СБУ" є домислом і свідомою маніпуляцією. Фото: СБУ

Служба безпеки України не причетна до історії з появою і затриманням російських бойовиків приватної військової компанії Вагнера в Білорусі.

Жоден працівник СБУ не брав участі в розмовах бойовиків із вербувальником, які нібито зафіксували на оприлюднених раніше аудіозаписах, повідомляє СБУ.

"Дані про участь СБУ в так званій вагнерівській спецоперації є звичайним фейком. А його першоджерелом, підкреслюємо, понад тиждень тому було саме російське видання", - повідомили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання вагнерівців мало бути українською операцією, яка зірвалася після доповіді в ОП

У спецслужбі запевняють, що титрування одного з учасників розмов як "офіцер СБУ" є домислом і свідомою маніпуляцією.

Ініціатори таких інформаційних вкидань діють за логікою "кілька разів переказана брехня може комусь здатися правдою" і закликають уважніше ставитися до інформаційної гігієни і не поширювати чуток на користь недружніх країн.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що бійців ПВК Вагнера в Мінську перекидали російські спецслужби і це не було спецоперацією Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ спростувала свою причетність до затримання вагнерівців у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі