середа, 08 квітня 2009 14:58

СБУ ліквідувала найпотужніше наркоугруповання

СБУ ліквідувала найпотужніше наркоугруповання

Одеські працівники СБУ ліквідували одне із потужних організованих угруповань, члени якого розповсюджували важкі наркотики на території всієї України. За ділками вели спостереження кілька місяців, а напередодні бійці спецпідрозділу "Альфа" провели затримання на території Київської області.

Наркотичне зілля завозили з-за кордону до Таращі Київської області. Після цього товар транзитом везли до Білої Церкви. Тут наркотики розфасовували і відправляли на південь України. За оперативною інформацією, сюди кур"єр доправляв переважно так звані "клубні" наркотики - амфетамін, кокаїн та екстазі. Аби впіймати ділків, бійці "Альфи" штурмували базу відпочинку.

Наркотики розповсюджував і колишній міліціонер

Господар бази, колишній працівник міліції, відкидав будь-які звинувачення у розповсюдженні наркотиків. За годину на місце обшуку приїхали працівники місцевої міліції. Вдягнені були у спортивні костюми і цікавилися, що в їхньому місті робить одеська СБУ.

Згодом в адміністративній будівлі знайшли електронні ваги. Спеціальний прилад, що має назву "ніс", зафіксував - за їхньою допомогою розфасовували наркотики. Одночасно в Таращі затримали подружжя продавців героїну - щоб позбутися доказів, жінка намагалася пакунок з порошком скинути у вуличну вбиральню.

А на київській трасі взяли наркокур"єра, який віз із Білої Церкви на Одещину півкілограма амфетаміну. На слід розгалуженої мережі вивів один із ділків, який раніше попався на продажу наркотиків у нічному клубі Одеси.

За даними прес-центру УСБУ в Одеській області, на сьогоднішній день у справі по збуту наркотиків затримані 6 осіб. Усіх доправили в Одесу. Саме тут розслідують кримінальну справу про розповсюдження наркотиків. Слідчі впевнені, через затриманих вийдуть і на постачальників важких наркотиків на територію України. Ймовірно, їх завозили з Колумбії та Афганістану.

Як повідомлялося, через економічну кризу в Україні значно подешевшали наркотики. Синтетичні наркотики подешевшали на 10-20 %. У той же час ціна на героїн залишається стабільною. На метадон (синтетичний замісник героїну) ціна навіть піднялася у зв"язку з ліквідацією в Україні низки центрів з його виробництва.

За матеріалами ТСН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала найпотужніше наркоугруповання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі