середа, 24 вересня 2014 12:39

Савченко проведуть у Москві психіатричну експертизу

Савченко проведуть у Москві психіатричну експертизу
Фото: joinfo.ua

Українській льотчиці Надії Савченко призначена психіатрична експертиза.

Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін на прохання прокоментувати відповідну інформацію.

"В рамках кримінальної справи Савченко, обвинуваченої за ст. 105 КК РФ (вбивство) призначена психіатрична експертиза. Це звичайна практика і обов'язкова вимога російського кримінально-процесуального законодавства (ст.196 КПК України) у випадках, коли людині ставиться вчинення особливо тяжкого злочину" , - сказав Маркін.

"Савченко та її захисник в установленому законом порядку повідомлені про призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи, яка буде їй проведена в Москві", - відзначив офіційний представник СКР.

Нагадаємо, що Савченко вивезли з воронезького СІЗО в понеділок і її місцезнаходження адвокатам невідомо. Адвокати Савченко чекають від слідства офіційного повідомлення про те, де вона знаходиться.

Савченко брала участь в подіях на сході України в складі добровольчого батальйону "Айдар": допомагала бійцям батальйону, виносила з поля бою поранених. У червні потрапила в полон до бойовиків під м.Щастя Луганської області.

8 липня стало відомо, що Савченко утримується в Росії в Воронезькому СІЗО. Новоусманскій районний суд на засіданні 2 липня обрав стосовно Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Савченко проведуть у Москві психіатричну експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі