середа, 17 вересня 2008 16:01

Сара Пейлін хоче замінити Діка Чейні

Кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Сара Пейлін на мітингу в місті Вена в Огайо заявила, що у разі перемоги на виборах вона займатиметься в адміністрації Джона Маккейна енергетичною політикою.

Пейлін підкреслила, що як губернатор нафтоносного штату Аляска набула необхідного досвіду спілкування з представниками великих енергетичних компаній та їхніми лобістами.

Пейлін також відзначила важливість будівництва газопроводу з Аляски на "велику землю", проект якого американська адміністрація вже три десятиліття не може погодити з урядом Канади. На думку кандидата у віце-президенти, реалізація цього проекту стане важливим кроком до енергетичної незалежності США. Відзначимо, що ще до висунення у віце-президенти від республіканців Сара Пейлін схвалила енергетичний план демократа Барака Обами, в якому згадувався цей газопровід.

У адміністрації Джорджа Буша енергетичною сферою також займається віце-президент - Річард Чейні. Його називають одним з наймогутніших віце-президентів в історії США та критикують за те, що його енергетична політика недостатньо прозора і дає переваги окремим учасникам ринку (зокрема, компанії Halliburton, якою Чейні раніше керував).

Пейлін пообіцяла, що за її керівництва енергетична політика буде прозорою та забезпечить рівні для всіх умови конкуренції.

Крім того, кандидат у віце-президенти пообіцяла, що захищатиме сімейні цінності та приділятиме особливу увагу положенню дітей з обмеженими можливостями.

Раніше Сара Пейлін закликала НАТО прийняти до своїх лав Грузію та Україну.

Вона жорстко критикувала кандидата від Демократичної партії Барака Обаму за пасивність, звинувачуючи його в тому, що він багато говорить про необхідність змін, але нічого не робить.

Проте подібна критика тільки допомогла темношкірому кандидатові: за добу його передвиборний фонд поповнився на $10 млн.

Сара Пейлін - мати п"ятьох дітей. Її молодший син народився з синдромом Дауна, а 17-річна дочка зараз вагітна. Нещодавно Пейлін знову опинилася в центрі уваги ЗМІ через скандал: в інтернеті з"явилися її фото в оголеному вигляді, що були зроблені під час навчання в коледжі, де її прозвали Сарою Барракудою.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Сара Пейлін хоче замінити Діка Чейні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі