понеділок, 05 листопада 2007 08:10

Саакашвілі знайшов організаторів протесту опозиції в Росії

Грузинський президент Михайло Саакашвілі, коментуючи в неділю виступи опозиції, заявив, що якісь сили в Росії хочуть перед виборами в Держдуму влаштувати безлади в Грузії.

"Ті ж люди, які влаштовували дестабілізацію в Росії в дев"яностих, зараз намагаються зробити це в Грузії", - пояснив грузинський лідер. Саакашвілі вказав, що "мотивація нинішніх акцій проста - створити віртуальне відчуття, що Грузія ослабла". "Це не випадково, що в Росії так активно освітлюють мітинг в Тбілісі", - підкреслив він.

"Врахуйте, що вся ця ситуація в Грузії відбувається перед виборами в Росії, і мета - як влаштувати в країні безлади. Як день ясно, що у разі безладів в Грузії Росія використовує цю ситуацію в своїх цілях", - застеріг Саакашвілі.

Виступи опозиції в Тбілісі Саакашвілі назвав "бездарною імітацією" так званої "революції троянд" 2004 року, в результаті якої до влади прийшли він сам і його прихильники. При цьому він підкреслив, що нічого не має проти виразу протесту, оскільки "це частина демократії, за яку ми боролися".

Це перший публічний виступ президента Грузії за час масових акцій протесту опозиції в Тбілісі, які почалися в п"ятницю. В неділю мітинг у будівлі парламенту на проспекті Руставелі продовжився. Виступаючі закликають соратників стояти на місці до виконання всіх вимог, серед яких, - відставка Саакашвілі, проведення парламентських виборів в квітні 2008 року, зміна принципу проведення мажоритарних виборів, зміна принципу комплектації виборчих комісій і звільнення грузинських політв"язнів, передає агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі знайшов організаторів протесту опозиції в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі