четвер, 17 травня 2007 19:05

Саакашвілі відкрив музей братів Нобелів в Батумі

Президент Грузії Михайло Саакашвілі і глава МЗС Швеції Карл Більдт відкрили 17 травня в Батумі музей братів Нобель і меморіальну дошку в історичній частині міста, на будівлі, де в 1921-23 роках знаходилося консульство Швеції. Виступаючи на відкритті музею, Саакашвілі, відзначив, що діяльність Нобелів зайвий раз підтверджує те, "наскільки значною частиною Європи завжди була Грузія".

За словами президента, "те, що ми робимо зараз, представляє значення саме для Грузії, населення країни і грузинської нації".

Ідея відкрити в Батумі музей Альфреду Нобелю належить грузинському лідерові. З нею він виступив минулого року, на зустрічі з головами регіональних адміністрацій.

Компанія братів Нобелів, як відомо, крім всього іншого, займалася перевезеннями нафти з Баку через Батумі до Європи. Будинок, який раніше належав братам Нобелям, знаходиться на в"їзді Батумі, в районі Бензе. Недавно в Кутаїси був виявлений особистий архів братів Нобелів - він складається з фотографій, письмових документів і інших матеріалів, які вже стали експонатами музею, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі відкрив музей братів Нобелів в Батумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі