субота, 13 жовтня 2007 13:43

Саакашвілі пропонує Південній Осетії статус автономії у складі Грузії

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає за можливе застосувати для Південної Осетії модель автономії у складі Грузії, на зразок Аландських островів у Фінляндії.

"Модель Аландських островів, це один з кращих прикладів автономії", - заявив в суботу Саакашвілі, який знаходиться у Фінляндії з візитом.

"Ми приїхали разом з Дмитром Санакоєвим (голова так званої тимчасової адміністрації Південної Осетії), щоб подивитися, що означає успішна автономія, коли всі права народу захищені", - відзначив президент.

Санакоєв відзначив, що "модель автономії Аландських островів ідеально підходить для того, щоб це було застосовано для Південної Осетії". За його словами, застосовувати дану модель варто з урахуванням особливостей Південної Осетії.

Фактичні власті Південної Осетії не визнають так звану тимчасову адміністрацію, очолювану Санакоєвим, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі пропонує Південній Осетії статус автономії у складі Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі