вівторок, 21 березня 2006 11:17

Саакашвілі погрожує Путіну розірвати угоду по СОТ

Грузія погрожує розірвати двосторонній протокол з Росією про приєднання РФ до Світової організації торгівлі. Про це сказав директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков, 49 років, у понеділок, 20 березня.

На цьому тижні російська сторона планує зустрітися з грузинськими представниками.

– Ми хочемо обговорити, який вихід може бути знайдено, – каже Медведков.

Основні претензії Грузії зводяться до того, що прикордонний пункт Верхній Ларс було позбавлено статусу акцизного. Тепер через нього не можна провозити вино та горілку. Водночас в Абхазії незаконно діють два пункти митного пропуску.

Окрім того Тбілісі звинувачує Москву у фальсифікації виробництва вина та боржомі на території Росії, а  також у тому, що деякі російські компанії незаконно працюють в Абхазії та Південній Осетії.

Однак Росія вважає, що всі ці проблеми лежать поза сферою СОТ.

– Було б смішно виносити у СОТ питання, які безпосередньо не стосуються правил Світової організації торгівлі, – вважає Медведков.

Торік, у грудні, на міністерській конференції СОТ у Гонконгу (Китай) Грузія заявила, що Росія не виконує своїх зобов"язань щодо двостороннього протоколу, підписаного в 2003 році, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі погрожує Путіну розірвати угоду по СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі