пʼятниця, 21 липня 2006 18:01

Саакашвілі не приїхав до Москви через відмову Путіна з ним зустрітися

Кремль здивований причиною відмови президента Грузії Михайла Саакашвілі прибути в столицю Росії на неформальний саміт СНД.

- Ми з жалем дізналися про його рішення не приїжджати, проте у нас викликає здивування той факт, що це рішення пов"язане з неможливістю особистої зустрічі з президентом Путіном, - сказало джерело.

За його словами, "саміт носить неформальний характер і тому не передбачає зустрічі у форматі один-на-один".

За словами офіційного представника МЗС РФ Михайла Каминіна, на неформальному саміті лідерів країн СНД "складений щільний графік їх колективних зустрічей неформального характеру". Він пояснив, що такий розклад роботи "не створює можливості для окремої ґрунтовної двосторонньої розмови".

- Розмова з Михайлом Саакашвілі, як ми вважаємо, може відбутися в майбутньому, - сказав офіційний представник.

Під час самітів проходять двосторонні зустрічі лідерів, і на таке спілкування з Путіном розраховував Саакашвілі, щоб обговорити питання, пов"язані з перебуванням російських миротворчих сил в Абхазії та Південній Осетії. Але Кремль дав зрозуміти, що зустрічатися з Саакашвілі Путін не поспішає.

- Не можу точно сказати, що ця зустріч відбудеться, є відповідний запит грузинської сторони, але зустріч буде, тільки якщо залишиться час, і ми знатимемо, що за нею стоїть можливість конкретних кроків, - повідомив раніше помічник президента РФ Сергій Приходько.

Пізніше стало відомо, що президент Грузії відмовився їхати на саміт, пославшись на внутрішні складнощі в республіці. Коли в аеропорту Тбілісі Саакашвілі чекали журналісти і чиновники, що готувалися їхати до Москви, президент Грузії відправив у відставку уряд. Слід зазначити, що держміністр Грузії Георгій Хаїндрава останнім часом займав позицію, що не відповідала курсу, що обрав Саакашвілі, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі не приїхав до Москви через відмову Путіна з ним зустрітися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі