вівторок, 02 лютого 2010 19:39

З 7 лютого в Україні знову похолодає до -25

З 7 лютого в Україні знову похолодає до -25

Після 7 лютого на Україну очікує значне похолодання, яке триватиме, щонайменше, кілька днів.

Про це повідомив на прес-конференції начальник Гідрометцентру МНС України Микола Кульбіда.

"Я думаю, що переважаючий фон мінімальної температури буде становити мінус 10-15 градусів, в окремих районах - мінус 20, і лише на крайньому північному сході України - Сумській, Чернігівській області - мінус 25", - повідомив М.Кульбіда.

За словами представника Гідрометцентру, розрахунки показують, що характер погоди в наступні тижні буде дуже мінливий - потепління, короткочасні похолодання, а потім знову потепління, але все одно це буде домінувати зимовий характер погоди.

М.Кульбіда також повідомив, що 3 лютого очікується переміщення з Туреччини на території України достатньо активного циклону, який зумовить інтенсивні опади і снігопади в південних центральних областях України.

"Найбільш складною ситуація буде у Херсонській, Запорізькій і Полтавській областях та Криму. Причому вихід циклону буде характеризуватися посиленням вітру до 15-22 м/с, а на сході - в Донецькій, Луганській областях буде ожеледь, налипання снігу на дротах і деревах", - повідомив М.Кульбіда.

За його словами, очікувати на швидкий прихід весни не варто, оскільки цьому буде заважати сніговий покрив.

"Значна частина тепла атмосфери піде на сніготанення, швидкість прогрівання атмосферного повітря вона буде суттєво меншою. Тому не слід чекати приходу ранньої весни, а те що вона прийде в нормальні строки, то це ймовірний сценарій", - відзначив начальник Гідрометцентру МНС України.

За матеріалом РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «З 7 лютого в Україні знову похолодає до -25». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі