понеділок, 24 березня 2008 18:23

Рятувальникам не вдалося підняти затонуле в Гонконзі українське судно

Продовжуються рятувальні роботи на місці катастрофи українського судна "Нафтогаз-67" в Південно-китайському морі.

Як повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ України, сьогодні компетентні китайські чиновники проінформували посла України про хід виконання робіт. В даний час до 12 водолазів, які продовжують спроби потрапити всередину судна, приєдналися ще 14.

Була здійснена спроба закачати повітря під корпус судна, але вона була невдалою. Підняти судно не вдалося, але вдалося стабілізувати його положення і припинити подальше занурення в мул. Рятувальними службами ухвалено рішення привернути до робіт більший плавучий кран.

Консул України в КНР також зустрівся з врятованими членами екіпажа. Моряки розміщені в готелі, забезпечені харчами, одягом, їм надана можливість спілкуватися з рідними в Україні. Стан їхнього здоров"я задовільний.

22 березня в Південно-китайському морі (Гонконзька протока) відбулося зіткнення транспортно-буксирного судна "Нафтргаз-67" (власник "Чорноморнафтогаз", Україна) і балкера "Яохай" (КНР).

На судні "Нафтогаз-67" знаходилися 25 чоловік: 24 українці і один представник Китаю. Сім членів екіпажа - один громадянин Китаю і шість українців - під час зіткнення знаходилися на верхній палубі і були підібрані рятувальниками у відкритому морі. 18 українських моряків зараз вважаються зниклими без вісти, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальникам не вдалося підняти затонуле в Гонконзі українське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі