вівторок, 24 квітня 2007 08:34

Руаяль закликала Байру об"єднається проти Саркозі

Кандидат в президенти Франції Сеголен Руаяль закликала Франсуа Байру, який програв в першому турі, підтримати її в другому турі виборів. Про це вона заявила, виступаючи на прес-конференції в одному з міст на сході країни.

С.Руаяль повідомила, що вона готова до відкритого, публічного діалогу з Ф.Байру з метою вироблення сумісної тактики протистояння Ніколя Саркозі в другому турі виборів президента.

"Я приймаю на себе відповідальність за перший крок до примирення і чекаю у відповідь реакції від Ф.Байру", - заявила С.Руаяль.

У голосуванні першого туру президентських виборів 22 квітня ц.р. прийняли участь 84,6% французьких виборців, передає Associated Press. За підсумками обробки 100% бюлетенів колишній міністр МВС, кандидат партії "Союз на підтримку народного руху" Ніколя Саркозі отримав 31,11% голосів виборців, а його основний конкурент, кандидат від Соціалістичної партії Сеголен Руаяль - 25,84%. Глава центристського "Союзу за французьку демократію" Франсуа Байру набрав 18,55%, лідер украй правого "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пен - 10,51%. Всього у виборах взяли участь 12 кандидатів. Н.Саркозі і С.Руаяль вийшли в другий тур виборів, запланований на 6 травня, повідомляє РБК.
Зараз ви читаєте новину «Руаяль закликала Байру об"єднається проти Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі