неділя, 02 червня 2019 20:23

Розповіли, чого чекати Україні від нової промислової революції

Розповіли, чого чекати Україні від нової промислової революції
Ігор Бураковський: в інформаційну еру суспільство думає про все й ні про що. Це дозволяє маніпулювати громадською думкою. Фото: Тарас Подолян

Нас очікує новий виток промислової революції. Це – природний етап розвитку суспільства.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Ігор Бураковський.

"Раніше для обробки даних використовували лампові комп'ютери, зараз технології якісно змінились, і тепер мова йде про широке застосування штучного інтелекту, що вплине на всі сторони життя суспільства", - вважає експерт.

Промислова революція багато змінює у стосунках між людьми, наголошує він.

"Чимало питань вирішується онлайн. Те, що раніше робив людський мозок, зараз виконує комп'ютер. Будь-яка країна шукає відповіді на виклики "Революції 4.0" (четверта промислова революція. - Gazeta.ua), адже вона вносить в наше життя речі, які змінюють наші уявлення про світ в цілому та усталені економічні зв'язки зокрема. Наприклад, сьогодні стали дуже популярними 3D-принтери. Але їх поява призвела до зниження торгівлі речами, які тепер можна надрукувати. Раніше, щоб відкрити телеканал треба були величезні гроші. З появою інтернету, це може дозволити собі ледь не кожен", - пояснює Ігор Бураковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка повинна зростати на 5-7 відсотків протягом п'яти-семи років

Але за його словами, люди змушені споживати велику кількість інформації. У ній важко орієнтуватися.

"На одне питання можна отримати тисячі відповідей. Щоб "Революція 4.0" була ефективною, треба покращувати якість освіти. Люди мають знати не тільки, як працює комп'ютер, але й мати навички критичного мислення. А от для держави виклики четвертої промислової революції полягають у сфері управління зокрема в частині кібербезпеки електронного урядування.
На жаль, наші політики не говорять на такі стратегічні теми. Це - проблема. В інформаційну еру суспільство думає про все й ні про що. Це дозволяє маніпулювати громадською думкою", - додає економіст.

Повне інтерв'ю з Ігором Бураковським читайте у журналі "Країна" від 30 травня.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чого чекати Україні від нової промислової революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі