понеділок, 01 березня 2010 18:36

Розкопали стіну царя Соломона (ФОТО)

Ізраїльські археологи розкопали оборонний мур між Храмовою горою та стародавнім Містом Давида. Вчені вважають, що їм вдалася знайти стіну Соломона, про яку згадується в Біблії. Їй приблизно 3 тисячі років і раніше вона вважалася втраченою.

Археологи працювали на розкопках майже рік та зуміли відкопати частину стіни 70 метрів завдовжки та 6 метрів у висоту. Раніше вона входила в ансамбль оборони стародавнього пагорбу, де зараз розташовані найбільші арабські та християнські святині.

Керівник експедиції професор університету Герберта в Єрусалимі Еліат Мазар каже, що саме ця стіна може згадуватися в Першій книзі Царств. Де Соломон наказує побудувати стіну навколо пагорбу Моріа, на якому потім побудували і відомий храм.

Дослідники кажуть, що тривалий час стіна активно руйнувалася місцевими мешканцями, що використовували її каміння в якості матеріалу для будівництва своїх споруд.

Андрій Вікульський з Харківського інституту археології розповів Gazeta.ua, що кераміка біля стіни допомогла визначити її вік.

"Поряд знайдено чимало керамічних решток, які відносяться до 10 століття до нашої ери. Тоді було лише два ізраїльські царі, що могли б збудувати такі високі стіни - Давид та Соломон. Це ще раз підтверджує правдивість текстів Біблії", - каже він.

Археологи кажуть, що збираються і далі проводити свої розкопки. Не дивлячись на рішучу протести арабського населення. Палестинці вважають, що земляні роботи поблизу Мечеті Омара можуть призвести до сильних зсувів ґрунту та руйнування їхньої святині.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали стіну царя Соломона (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі